maandag 24 februari 2014

Kleed je slank! 10 tips

Misschien is het je wel eens gebeurd dat iemand je zegt dat je dikker geworden bent, terwijl iemand anders een dag later beweert dat je afgevallen bent. Ga maar eens na of je op beide dagen dezelfde kleding droeg. Waarschijnlijk niet! Want met kleding kun je meer doen dan je denkt. Daarom is het belangrijk je bij het kiezen van kleding niet alleen af te vragen of je het mooi vindt, maar ook wat voor effect het kledingstuk heeft. Lijk je er slanker in? Lijnt de kleding mooi af? Er zijn een aantal regels voor je die je kunnen helpen bij het kiezen van 'slank makende' kleding.

1. Kies je kleding niet te strak

Strakke of te kleine kleding accentueert vetrolletjes. Vermijd daarom (te) strakke rokken en broeken (strakke leggings zijn uit den boze), maar ook te strakke t-shirts en truien. Is een kledingstuk je in de loop van de tijd te klein geworden, wees dan eerlijk tegenover jezelf en hang het kledingstuk even weg, totdat je weer de juiste maat ervoor hebt (ondertussen is het een goede stimulans om af te vallen).

2. Vermijd wijde kleding

Te strak is uit den boze, maar ook te wijde kleding helpt je figuur niet. Vermijd wijde en flodderige kledingstukken. Denk niet dat wijde kleding verhult. Het gaat er juist om een slank silhouet te creëren. En dat creëer je met losse, fladderende kledingstukken nu juist niet.

3. Kies zorgvuldig de juiste maat

Kies de maat met zorg. Koop niet zomaar een maat omdat je die altijd draagt, maar probeer ook de andere maten van hetzelfde kledingstuk. Maak er een gewoonte van direct verschillende maten naar het pashokje mee te nemen. Alleen door te vergelijken zul je begrijpen, welke maat je het meest flatteert. Koop geen kleding die niet goed valt of past. Het komt je figuur niet ten goede.

4. Donker kleedt slankt af I

Iedereen weet het maar we herhalen het toch nog maar even: Donkere kleuren zoals zwart (enkel als dit binnen je kleurenpalet hoort), nachtblauw, donkerbruin en donkergroen slanken af. Voor een optimaal resultaat kies je niet alleen een donkere broek of rok, maar combineer je die ook met een donker truitje of jasje. Slanker kan niet!

5. Kies 'slanke' materialen

Ook de juiste materialen helpen een handje. Vermijd dikke materialen als tweed of ribfluweel, maar ga voor gladde, effen en niet al te dikke stoffen.

6. Verticale strepen maken slank

Verticale strepen maken lang (en dus slanker), horizontale strepen werken in de breedte. Kies je voor een streep, ga dan dus verticaal. Overigens geldt dit niet alleen voor strepen; ook een lange ketting bijvoorbeeld doet je bovenlichaam langer (en dus slanker) lijken. En zo maken v-halsen slanker dan ronde halsen. Werk dus altijd in de lengte.

7. Speel met lengtes

Eigenlijk is het al gezegd: slank kleden gaat vooral ook om 'je langer kleden'. Hoe langer je lijkt, hoe slanker. Het is allemaal (zoals dat ook met de mode het geval is) een kwestie van proporties. Draag je broeken lang (zodat je langer lijkt), dus niet op of boven de enkel maar ruim op de schoen. Hoge tailles geven ook het idee dat je langer (en dus slanker) bent. Lage tailles werken meestal niet flatterend.

8. Ga voor hoge (of middelhoge) hakken

Net zoals een (echt) lange broek zorgen ook hakken voor een lang(er) en dus slanker silhouet. Kies dus als het kan, voor een hak.

9. Wees verstandig...

Laat je niet meeslepen door modes en trends. Kies die kledingstukken die jou flatteren, ook al is de mode van het moment nog zo leuk. Een goed voorbeeld zijn topjes en jurkjes met een heel hoge, aangerimpelde taille. Rond de boezem zitten deze topjes en jurkjes strak en naar beneden toe verbreden ze. Hoe schattig ze ook zijn, ze flatteren maar zelden. Draag je toch graag een aangerimpelde taille, zorg er dan voor dat je er een slank afkledende broek of rok onder draagt.

10. Ken je zwakke plekken

Je zwakke plekken kennen en camoufleren, is één van de grootste geheimen van goed en slank kleden. Vind je bijvoorbeeld dat je kuiten wat aan de dikke kant zijn maar heb je slanke dijen, accentueer dan je dijen en 'camoufleer' je kuiten. Een broek die mooi aansluit op de dijen en onder de knie lichtjes uitloopt, is in dit geval het ideale model. Heb je slanke benen maar zware enkels, dan is een lange broek natuurlijk perfect. Draag je een rok, vermijd dan schoenen met een bandje rond de enkel. Een jurk met een licht uitwaaierende rok is ideaal om ronde heupen of dikke billen te verdoezelen. Als je die delen van je lichaam die je te stevig vindt, weet te camoufleren, zal je in zijn totaliteit een slankere indruk maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten